Oppussing som treningsform

Oppussing er neppe det første du tenker på når du reflekterer over begrepet trening. Vi tenker heller på spinningtimer, løpeturer i skog og mark eller styrketrening på diverse treningssentre. Likevel er det ikke til å stikke under stol at mange av de som kan kalle seg “godt trent” driver med variert trening, og oppussing kan absolutt bli nevnt i denne sammenhengen. Perioder der du pusser opp er ofte tidkrevende, som kan resultere i mindre tid til trening. I denne artikkelen ser vi på hvorfor oppussing i seg selv er en fysisk aktivitet. Derfor trenger du ikke å ha dårlig samvittighet for å skippe noen treningsøkter, da du faktisk driver med fysisk aktivitet i oppussingsarbeidet.

Legge gulv

Å legge gulv, er i tillegg til å være en mental aktivitet, en fysisk aktivitet. Det krever styrke og bevegelighet. Fra begynnelsen av prosessen der du skaffer nødvendig trevirke, kapper, sager og løfter planker, til gulvet faktisk legges, krever alt fysisk styrke og utholdenhet. Å legge gulv trenger ikke være en langvarig prosess, men noen timer bør du nok sette av. Selv om arbeidet i seg selv kanskje er mindre krevende enn den fysiske aktiviteten du vanligvis ville gjennomført, får du trening og øvelse i å gjøre uvante bevegelser og stå i posisjoner du sjelden befinner seg i, litt som når du driver med yoga på treningsstudio. Dette gjør at gulvleggingen kan bli en uvant, ny og spennende måte å bruke kroppen på, i tillegg til at det er befriende å se resultatet i etterkant av arbeidet.

Male

I de fleste oppussingsprosjekter kreves det at du bruker kosten og maler, enten det er tak, gulv eller vegger. Å male i seg selv er kanskje ikke en veldig fysisk krevende prosess, men aktiviteten setter likevel krav til balanse og god kroppskontroll. Alle som har for eksempel har malt et tak, vet at det ikke er en enkel oppgave. Å ha blikket festet til taket, slik at du ikke maler feil, samtidig som du balanserer på en krakk eller står på stige, krever både øye-hånd-koordinasjon og god balanse. Å male gulv og vegger stiller også noen krav, for eksempel til konsentrasjon. Å male er et nøyaktighetsarbeid som krever at du er fullt konsentrert, for å sørge for at malingen er jevn og like tykk over hele gulvet, taket eller veggen.

I denne artikkelen har vi sett på hvorfor oppussing, for eksempel å legge gulv, godt kan regnes som en fysisk aktivitet, og at du dermed ikke trenger å ha dårlig samvittighet for å stå over en treningsøkt eller to i oppussingsperioden.

cafe-blog