Slik har du ikke trent yoga før

Over hele verden har hundretusenvis av fans, om ikke millioner, trykket Adriene Mishler til sitt bryst. For de som ikke kjenner henne, er dette selveste Adriene fra Yoga with Adriene – den mest populære yoga-kanalen på YouTube. Det er nesten umulig å gjøre et søk på yoga uten at hennes navn dukker opp.

Adriene har revolusjonert hvordan folk gjør yoga – hjemme i sin egen stue. Hennes filosofi er at yoga skal være tilgjengelig for alle, og hennes mantra er: finn det som føles godt. Hun finnes ikke selvhøytidelig og ler ofte av seg selv, noe som er med på å gjøre henne veldig menneskelig – og det er nøkkelen til hennes suksess. Ja, hun ser ut som en million dollar, men hun har ikke den personligheten du normalt forventer av en typisk yoga-jente, om vi kan si det slik.

Yoga for alle type folk

Yoga with Adriene er heller ikke kun for enkelte målgrupper. Trodde du yoga kun var for caffè latte-drikkende byjenter? Tenk igjen, også kulekjører Hedvig Wessel har anbefalt Yoga with Adriene. Kanskje fordi det å være smidig er spesielt viktig for de som står på ulike former av ski og brett? På det punktet er nemlig yoga utrolig bra, og kan være med på å både forebygge skader – og skape større fleksibilitet.

Yoga passer virkelig for alle type folk, i alle aldre – uansett forkunnskaper. Om du er en gammel mann med leddgikt, eller en yngre hipster som bruker skjeggolje etter endt treningsøkt, så passer yoga for deg.

Det er ikke slik at du ikke kan begynne med yoga fordi du er stiv, noe Adriene Mishler sier at hun hører folk si svært ofte. Det blir litt som å si du ikke kan drikke vann fordi du er tørst. Det er jo nettopp fordi du er stiv du burde begynne med yoga, og du vil garantert bli overrasket over hvor raskt resultatene kommer.

En god treningsøkt

Men yoga handler ikke kun om fleksibilitet, det kan virkelig være en god treningsøkt. Du svetter faktisk av yoga, og kan bli ordentlig sliten. Det er noe mange ikke er klar over. Noen former for yoga er fantastisk for både kondisjon og styrke, mens andre former kan hjelpe deg som sliter med angst og depresjoner – og trenger å slappe av etter en hektisk dag.

Yoga er populært som aldri før, og interessen for yoga i Norge har eksplodert de siste årene. Det er også flere og flere nordmenn som har funnet veien til Adriene Mishler sin YouTube-kanal, og som har blitt hektet på treningsvideoene til Yoga with Adriene. Det er noe befriende ved å trene hjemme på eget stuegulv, og ha noen som heier deg videre – og selv om det er gjennom en skjerm, føles det ikke slik.

Postet i Ymse
cafe-blog