Styrketrening og hvorfor det er særlig viktig for kvinner

Styrketrening for kvinner er på full fart inn i samfunnet. Styrketrening har til enhver tid vært viktig men særlig kvinner begynner å se verdien av tung styrketrening og hvilken effekt det vil ha både på deres egen livskvalitet og det å bygge en sterk og sunn kropp slik at man tåler mye mer.

5 grunner til at styrketrening er bra for kvinner

  • Grunn nummer 1 : Mange kvinner får et løft i selvtilliten etter å ha trent styrke en god stund.

Etter at man har trent styrke en periode og utfordret seg selv med ulike styrkeøvelser så vil man også som kvinne kunne se synlige og imponerende resultater på kroppen men også mentalt.

Regelmessig styrketrening som dette der man trener kontinuerlig og virkelig får testet seg selv bygger en sterk og solid selvtillit og mestringsfølelse. Gjennom å holde på slik får vi kvinner absolutt testet hva som bor i oss og vi finner frem til den beste versjonen av oss selv.

  • Grunn nummer 2 : Gjennom styrketrening i kombinasjon med andre mer moderate treningsformer som løping vil man kunne bygge den kroppen som man ønsker seg som kvinne, enten man ønsker sterkere rygg, sterkere armer og bein eller en kombinasjon av alt sammen.

Tunge vekter må til for å bygge en slank og smekker figur. Så tungt at du blir sterkere.

  • Grunn nummer 3 : Å lage seg positive og prestasjonsorienterte mål. Disse målsetningene kan man som kvinne jobbe kontinuerlig med uke etter uke og år etter år. Etter en god stund vil man da få den kroppen som man alltid har ønsket seg, en sterk og definert kropp som fungerer utmerket i hverdagen og som ser flott ut.
  • Grunn nummer 4 : Den fjerde grunnen til at det er godt for kvinner å trene styrke er at styrketrening virker avstressende. Enkelt og greit. Uansett hva som skjer på jobben eller hjemme så vil man beholde roen og den gode følelsen av at man klarer å ta dobbel markløft eller andre imponerende øvelser. Dette gir rett og slett god selvtillit og god selvfølelse for man får så god mestringsfølelse av å klare alle disse nye og meget utfordrende øvelsene i styrke.
  • Grunn nummer 5 : Det å bygge seg en sterk og fantastisk flott kropp handler om mer enn styrke. Det handler også om å være et godt forbilde for unge kvinner. Det handler om annet enn slanking.

 

Postet i Ymse
cafe-blog