Evig ung med trening!

Sliten vektløfter på gulvet

Vi blir alle gamle en gang, og selv om det kan virke som det tar lengre og lengre tid før neste generasjon blir gamlinger, er det sikkert og visst at tiden innhenter oss alle. Men, for de som ønsker å holde seg i form og møte alderdommen sunne og friske, så er det håp. Mange undersøkelser har gjentatte ganger vist at man holder seg frisk vesentlig lengre om man hadde en aktiv livstil med trening i begynnelsen og midten av livet. Dette gjelder ikke bare idrettsstjerner, men også for såkalte hverdagsmosjonister og folk med sport som hobby.

Sliten vektløfter på gulvet

Det er selvfølgelig viktig å ikke legge på seg for mye, og det selv om fettsuging kan være en enkel måte å fjerne overflødig vekt på, er det nok bedre å holde seg i form ved å for eksempel løfte vekter. Når man blir eldre svinner gjerne musklene hen, og da går den passive forbrenningen ned. Dette gjør at man legger på seg mer og mer fett, og det gjør også at man får enda større problemer med hormonbalansen. Å ha et godt grunnlag med muskler er en grei forsikring mot dårlig form når man går alderdommen i møte. Menn og kvinner som har løftet vekter har i mye større grad beholdt kjerne- og støttemuskulatur, og har mye mindre sjanse for å skade seg ved f.eks. fall.

Nå er det jo også de som vitser om at man blir klar for alderdommen ved å løfte vekter, siden man blir så sår og sliten i muskulaturen at man går og bøyer seg krokrygget som en gammel gubbe dagen etter at man har trent knebøy. Trikset er selvfølgelig å trene oftere, og hvis man trener knebøy en til to ganger i uka, vil man opprettholde en svært sterk base- og kjernemuskulatur, og unngå sårheten i beina som gjør at man føler seg sliten og eldre enn man egentlig er.

Lykkelig eldre par

Nøkkelen til et langt og friskt liv er selvfølgelig et godt kosthold, og i tillegg er det kjempeviktig at man trener regelmessig over tid. Ved å gjøre treningen til en god vane unngår man å føle seg sliten, og man får mye mer energi når kroppen er vant til å ha behov for den. På denne måten kan man møte alderdommen med en sterk og sunn kropp, og være frisk i mange flere år.

cafe-blog